Орео Чизкејк
Сите сакаме чизкејк, а кога ќе се искомбинира со оригинални колачиња Орео, кога е во прашање вкусот, не може никогаш да се згреши и да искочи нешто лошо од оваа комбинација.
За овој Рецепт е потребно:
Подлога или Основа
- 250 гр Орео колачиња
- 120 гр путер
Крем или Фил
- 350 гр крем сирење
- 50 гр шеќер во прав
- 1 кесичка желатин (10 g)
- 300 мл слатка павлака
- 200 гр бело чоколадо
- 100 гр Орео колачиња
Подготовка на рецептот:
Направете (подлога) основа
Со помош на чекан за месо или сукало, здробете ги колачињата Орео што сте ги ставиле во кеса за замрзнување. Префрлете се во сад.
Растопете го путерот и додајте го во бисквитите, соединете ја смесата и притиснете ја со прстите на дното на тава за торта од 24 сантиметри обложена со мрсна хартија.
Основата ставете ја во фрижидер додека го подготвувате кремот.
Направете го кремот
Измешајте ги сирењето и шеќерот во прав. Тргнете на страна и подгответе го желатинот според упатството на кесичката.
Во загреаниот крем додадете ситно сечкано бело чоколадо и мешајте додека не се растопи.
Постепено додавајте го растопениот желатин и нежно измешајте со миксер. Сега соединете ја оваа смеса со смесата од сирење и шеќер.
Соберете ја тортата
На приготвениот крем додадете ги Орео колачињата кои сте ги здробиле со прсти и со готовиот крем прелијте ја изладената основа за колачиња.
Орео чизкејкот ставете го во фрижидер да се излади темелно најмалку три часа, а најдобро е да го оставите преку ноќ.