среда, јануари 15, 2025

Маринирани мисиркини гради со Ориз и салата од Авокадо и Шери Домати

Маринирани печени мисиркини гради на подлога и варен Ориз со салата од Авокадо и шери домати е одлична идеја за брз и хранлив оброк.

Маринирањето на мисиркините гради со сок од лимон, лук и чили пред печење ќе ги направи сочни и меки.

За овој Рецепт (за 4 лица) е ппотребно:

  • Маринирани мисиркини гради
  • 4 шницли од мисиркини гради (800 гр.)
  • Сол, по вкус
  • 1 чили
  • Бибер (по вкус)
  • 8 лажици сок од Лимон
  • Нотка семе од Коријандер
  • 2 чешниња Лук

Подготовка:

Маринирани мисиркини гради

  • Маринирајте го месото
    Оставете ги мисиркините гради во фрижидер неколку часа во мешавина од сок од лимон, сол, бибер, чили, мелени семки од коријандер, лук и масло.
  • Испечете ја мисирката
    Кога ќе дојде време за печење, припремете го месото по желба после маринирање, се разбира, печете ги парчињата месо на загреана тава подмачкана со масло, внимавајќи да не се исушат.

Салата од авокадо и домати од цреши

  • Подгответе ја салатата
    Доматот и авокадото исечкајте ги на коцки, додадете го исечканиот млад кромид и зачинете со сол, бибер и маслиново масло.
  • Сварете го оризот
    Сварете го оризот, додадете малку сок од лимон и сечканиот магдонос.
  • Послужете
    Ставете го оризот како основа, врз него ставете мисирка, а врз мисирката ставете салата од домати и авокадо.
Сподели!