среда, октомври 4, 2023
Дом и ДизајнЕнтериер

Гугл направи Канлцеларија од СПА центар!

Гугл реши од СПА центар да создаде Канцеларија.
По шареното седиште во Цирих, Амстердам и Тел Авив, Гугл постојано е во потрага по нови идеи за дизајнот на канцелариите.

Гугл Канцеларија - Будимпешта

Графасел Дизајн Студио ги уредија канцелариите на Гугл во Будимпешта кои се базираат на интригантна тема СПА центар. Во Будимпешта се наоѓаат повеќе од 500 извори и со тоа го оправдува угледот на СПА град, а со тоа и не е случајно избрано вака да изгледаат канцелариите на Гугл.

Гугл Канцеларија - Будимпешта

Сигурно ги знаете добро познатите термални бањи во Будимпешта Széchenyi и Gellért, па според нив се дизајнирани и канцелариите.

Гугл Канцеларија - Будимпешта

Будимпешта е град кој се гордее со деветте златни олимписки медали и три златни медали во ватерполо на светски првенства и сето тоа беше земено предвид во дизајнирањето на канцелариите сè со цел да се создаде паралелност меѓу спортски и натпреварувачки дух во светот на бизнисот.

Гугл Канцеларија - Будимпешта

Гугл Канцеларија - Будимпешта

Гугл Канцеларија - Будимпешта

Гугл Канцеларија - Будимпешта

Гугл Канцеларија - Будимпешта

Гугл Канцеларија - Будимпешта

Гугл Канцеларија - Будимпешта

Гугл Канцеларија - Будимпешта

Гугл Канцеларија - Будимпешта

Гугл Канцеларија - Будимпешта

Гугл Канцеларија - Будимпешта

Секоја просторија од канцелариите има своја тема. Во концептот се вклучени разновидните бањи, сауна и парна бања како и арената за ватерполо и отворената плажа. Во дизајнот умно се искористени рециклирани материјали како што се палети и останати материјали од градежништвото.

Сподели!