сабота, март 2, 2024
Живот и СтилПијалоци

Течен Кокаин – Рецепт за Коктел кој освои Прво место во Мајами

Коктелот кој ја освои Америка во 1989 година на фестивалот за најбрзите Коктел мајстори – „Coctails & Drinks“ кој се одржа во Мајами/Флорида истата година под покровителство на Red Bull energy drink.

Потребни намирници за овој коктел се:

  • 30 ml Smirnoff® водка
  • 3/4 чаши Шампањ/Пенливо вино по избор или Бело Вино
  • Додадете Red Bull® енергетски пијалок

Доза за една личност:

  • 2 x 0.4 Smirnoff® водка
  • 2 x 0.4 Шампањ, односно, Пенливо Вино по избор или Бело Вино
  • Филувајте со Red Bull® енергетски пијалок

Се служи во висока чаша за коктел (како на сликата) или во чаша за пиво со многу коцки мраз.

Декорација по избор – Уживајте!

ВНИМАНИЕ!

Овој рецепт за Kоктелот „Liquid Cocaine #6“ не се препорачува за лица под 18 год. И, лица со слабо срце или срцеви заболувања, какои и лица со кардио васкуларни проблеми!

Извор: drinksmixer

Сподели!