сабота, март 2, 2024
АрхитектураПатување

Најубавите верски објекти во светот

Од Австралија до САД и од Бразил до Русија, во различни краишта на светот се наоѓаат едни од најубавите цркви, џамии, храмови и катедрали.

Тие фасцинираат со својата градба, архитектура, а понекогаш и со местото на кое се изградени. Ги освојуваат срцата на сите туристи и фотографи кои направиле прекрасни фотографии со текот на годините и ги споделуваат своите незаборавни моменти со пријателите на социјалните мрежи. Погледнете ги овие прекрасни фотографии во прилог и уживајте!

Катедрала „St. Jacob“, Инсбрук – Австрија

Катедрала „St. Jacob“
St. Jacob

Храм „Таџ Махал“, Агра – Индија

Храм „Таџ Махал“, Агра - Индија
Taj Mahal

Катедрала „Св. Стефан“ – Австрија

Катедрала „Св. Стефан“ - Австрија
St. Stephen

Катедрала „Christchurch Anglican“, Дарвин – Австралија

Катедрала „Christchurch Anglican“, Дарвин - Австралија
Christchurch Anglican

Катедрала „Christchurch“, Њукасл – Англија

Катедрала „Christchurch“, Њукасл - Англија
„Christchurch“

Катедрала „St. Patrick“, Мелбурн – Австралија

Катедрала „St. Patrick“, Мелбурн - Австралија
St. Patrick

Џамија „Сулејман Џамија“, Истанбул – Турција

Џамија „Сулејман Џамија“, Истанбул - Турција
Suleymaniye Mosque

Катедрала „St. Michael & St. Gudula“, Брисел – Белгија

Катедрала „St. Michael & St. Gudula“, Брисел - Белгија
St. Michael & St. Gudula

Катедрала „Metropolitana de São Sebastião“, Рио де Женеиро – Бразил

Катедрала „Metropolitana de São Sebastião“, Рио де Женеиро - Бразил
Metropolitana de São Sebastião

Катедрала „Metropolitana“, Порто Алегре – Бразил

Катедрала „Metropolitana“, Порто Алегре - Бразил
Metropolitana

Катедрала „Catedral Metropolitana Nossa Senhora Aparecida“, Бразилија – Бразил

Катедрала „Catedral Metropolitana Nossa Senhora Aparecida“ - Бразил
Catedral Metropolitana Nossa Senhora Aparecida

Црква „Сан Франциско“, Кастро – Чиле

Црква „Сан Франциско“, Кастро - Чиле
Church of San Francisco

Манастир „Meteora“ – Грција

Манастир „Meteora“ - Грција
Meteora

Храм „Ангкор Ват“ – Камбоџа

Храм „Ангкор Ват“ - Камбоџа
The temple of Angkor Wat

Црква „Las Lajas“ – Колумбија

Црква „Las Lajas“ - Колумбија
Las Lajas

Храм „Dome of the Rock – Qubbat As-Sakhrah“, Ерусалим – Израел

Храм „Dome of the Rock - Qubbat As-Sakhrah“, Ерусалим - Израел
Dome of the Rock – Qubbat As-Sakhrah

Храм „Temple of Heaven“ – Тибет

Храм „Temple of Heaven“ - Тибет
Temple of Heaven

Храм „Wat Rong Khun – Белиот Храм“ – Тајланд

Храм „Wat Rong Khun - Белиот Храм“ - Тајланд
Wat Rong Khun – The white temple
Храм „Wat Rong Khun - Белиот Храм“ - Тајланд
Wat Rong Khun – The white temple
Храм „Wat Rong Khun - Белиот Храм“ - Тајланд
Wat Rong Khun – The white temple

Катедрала „St. Patrick“, Њујорк – САД

Катедрала „St. Patrick“, Њујорк - САД
St. Patrick

Катедрала „Segovia“ – Шпанија

Катедрала „Segovia“ - Шпанија
Segovia

Катедрала „St. Basil“, Москва – Русија

Катедрала „St. Basil“, Москва - Русија
St. Basil

Катедрала „The Cathedral of the Holy Trinity – Katholische Hofkirche“, Дрезден – Германија

Катедрала „The Cathedral of the Holy Trinity - Katholische Hofkirche“, Дрезден - Германија
The Cathedral of the Holy Trinity – Katholische Hofkirche

Катедрала „Sagrada Família“, Барселона – Шпанија

Катедрала „Sagrada Família“, Барселона - Шпанија
Sagrada Família

Катедрала „Notre-Dame“, Париз – Франција

Cathedral of Notre Dame 1163-1250 Paris, France
Cathedral of Notre Dame
Сподели!