Зошто не треба да чувате чаша со вода до креветот

Многу од нас, не легнуваат ако со себе не понесат чаша вода. Дали е здраво да пиете од таа вода во текот на ноќта.

чаша со вода

Во најновата студија на Reader’s Digest од медицинскиот центар, Massachusettsu, остро реагираат дека не само чаша со вода, туку и никаков пијалок не смеете да чувате во текот на ноќта. Зошто е тоа лошо?
Во текот на ноќта, прашина се собира на површината на водата, исто така и бактерии, комарци и разни други бубачки што летаат. Во стоена вода, на собна температура, најлесно се размножуваат бактериите кои влијаат на нашето здравје.
Дури и затворените чаши, со поклопец имаат свои недостатоци. Кога ќе се напиете од водата со устата оставате траки од пот, прашина и мртви клетки во водата. Бактериите се множат и ако решите подоцна да пиете пак од истата вода, правите лошо за вашето здравје.

чаша со вода

Така ако сте дехидрирани во текот на ноќта, најубаво е водата да ја ставите во шише и со себе да имате празна чиста чаша. Секогаш кога ќе се чувствувате жедни, ставете вода од шишето во чашата и испијте ја цела вода.

Сподели го ова преку:
  • 11
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk