Знаете ли кога е совршено време да заспиете?

Психолозите пресметале кога е идеално време за спиење. Овој временски интервал ни дава максимален одмор и најдобро делува на нашето здравје.

спиење

22.37 е идеално време да ги затворите очите и да заспиете. Имено психолозите истражувањето го извршиле на 1000 испитаници и откриле дека 22:37 било совршено време за заспивање. Кој ќе заспие во ова време, ќе се разбуди одморен и ќе биде продуктивен во текот на денот.

спиење

Освен тоа, ако заспиете во идеално време, тогаш треба да се разбудите исто во идеално време за станување. А тоа би било, 07:19 наутро. Значи, ако можете да заспиете во 22:37 и да станете во 7:19, а и ништо да не ви го попречува сонот, ќе бидете лесни како пердув, а пред вас ќе имате брилијантен ден!

Сподели го ова преку:
  • 18
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk