Мажи уште денес почнете да јадете јаткасти плодови

Јаткастите плодови се многу здрави за мажите, така да почнете да јадете уште денес.

Дали знаете дека редовно грикцкање на јаткасти плодови влијае на вашата сперма? Истражувачи од Шпанскиот Универзитет за здравје, откриваат дека редовното консумирање на јаткасти плодови, ја зајакнува вашата спрема и го подобрува нејзиниот квалитет, што е многу добро ако планирате потомство.

ореви

Доволно е на ден да јадете околу 60 грама јаткасти плодови, како бадеми, лешници и ореви. Истражувањето траеше 14 дена и во него учествуваа мажи од 18 до 33 години и лицата кои редовно грикале по 60 грама јаткасти плодови, имале многу поквлаитетна спрема од останатите.

Сподели го ова преку:
  • 16
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!