Дали би заминале на прв состанок без шминка?

Се прашуваме, дали има смисла, шминкањето, ако очекуваме личноста да не прифати какви што сме?

шминка

Свесно или несвесно, на првиот состанок, сакаме да сме најубави и да го заслепиме потенцијалниот нов партнер. Така се однесуваме уште пред да започнеме врска со партнерот. Да им се доаѓаме на луѓето е сосема природна појава. Но, тука доаѓа едно интересно прашање, зошто толку труд, шминка, понекогаш дури таа делува вештачки, кога сакаме нашиот иден партнер, да не сака какви што сме и така да не прифати.

шминка

И покрај тоа што социјалните мрежи се преполни во последно време со хаштагот #nomakeup и #nofilter, а францускиот изглед на no make up look е повторно во мода, тука следува прашањето, дали сме спремни да не се нашминкаме и на неможеме да ја импресионираме личноста на баш таков начин како што сакаме.

шминка

И многу истражувања покажуваат дека, девојки кои помалку се шминкаат повеќе ги импресионираат мажите, а друго пак истражување покажува дека шминката нема врска со тоа како ќе заврши состанокот со потенцијалниот партнер.

Сподели го ова преку:
  • 73
  •  
  •  
  •  
грешка: Содржината е заклучена!