Што говори вашата омилена секс поза за вас

Многу мали работи можат да покажат каква личност сте всушност вие. Какво вино сакате, какви филмови гледате и какви книги читате или каква долна облека имате… Но ништо подобро не може да ве опише од вашата омилена секс поза!

Секс Поза - Мисионерска

Мисионерска
Најголем број парови ја обожаваат оваа поза. Овие парови ја ценат љубовта и традицијата. Кога мажот е горе, а жената доле, се овозможува размена на погледите. За оваа поза не треба многу напор, а брзо се доаѓа до задоволство.

Секс Поза - Кучешка

Кучешка поза
Кај мажите оваа поза е најпопуларна, веројатно поради погледот кон задникот на партнерката. Психолозите кажуваат дека паровите кои ја сакаат оваа секс поза се амбициозни со зацртани цели во животот.

Секс Поза - 69

69
Оваа поза стана позната од филмовите за возрасни, тука се покажува дека партнерот предлага да ги задоволи туѓите потреби пред неговите. Овие луѓе обожаваат секс и се уметници во тоа.

Секс Поза - Каубојка

Каубојка
Девојките сакаат да „јаваат“ над мажите и да ја контролираат ситуацијата. Ако ја изберете оваа поза значи дека сте практични, разумни и одлучни. Мажите кои ја избираат оваа поза сакаат жешка девојка која има изразен став. Постои и варијанта на обратна каубојка, онаа кога сакате да сте свртени со грбот, односно, да лежите на стомак. Паровите кои ја сакаат оваа поза имаат изразено либидо и сакаат да разговараат за секс.

Секс Поза - Стоечка

Стоечка
Жешка поза за брз секс. Парови кој ја сакаат оваа поза, ценат спонтаност во сексот. Но, од друга страна паровите кои често ја практикуваат оваа поза, сакаат само секс со партнерот и ништо повеќе.

Секс Поза - Орален секс

Орален секс
Сексолозите кажуваат, иако навидум овие луѓе се слободоумни, тие често чувствуваат срам поради своите сексуални желби.

Секс Поза - Лажица

Лажица
Овие луѓе ја ценат љубовта, а оваа поза не бара многу напор, бидејќи мажот е позади нејзиниот грб додека двајцата се легнати бочно. Ако мажот ја практикува оваа поза, тој сака на партнерката да и докаже дека е заштитнички настроен кон неа.

Сподели го ова преку:
  • 13
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk