На која возраст жените имаат најдобар секс

И ова е откриено на која возраст жените имаат најдобар секс

Сите мислиме дека жените најмногу имаат секс и уживаат во него кога се во години, кога се на факултет. Но, сепак истражувањата дадоа сосема други резултати.

Имено интернет страницата Natural Cycles, истражувала 2600 жени, од различни возрасти и ги прашувале за сексот, колку често го имаат, дали уживаат и колку често доживуваат оргазам.

Pleasured

Биле поделени во две групи, во едната биле од 18  години до 24, а во другата биле од 24 до 36 и постари.

Истражувањето покажа дека дури 80% од постарите од 36 години, моментално се чувствуваат најсекси, додека најмладите се чувствуваат секси во 70% од случаите. Оние во средината се чувствуваат секси во само 40% од случаите. Понатаму, што се однесува до оргазмот, 60% од постарите имаат одлични оргазми, додека 50% од помладите може да се пофалат за тоа.

Дури 86% од постарите жени тврдат дека имале одличен секс во последните 4 недели, додека само 56% од најмладите го потврдија тоа. Во однос на тоа колку често имаат секс, една третина од испитаниците имаат два пати неделно, една петтина три пати неделно и една петтина еднаш неделно.

Pleasured

Заклучок, оние постари од 36 се чувствуваат најдобро, имаат најдобри оргазми и имаат најмногу секс.

Сподели го ова преку:
  • 52
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!