5 Митови за сексот

Интересни митови за сексот во кои има луѓе кои сеуште веруваат.

Жената крвари кога ја губи невиноста
Некои жени ќе крварат, а некои не, но тоа не значи дека тие што не крварат веќе ја изгубиле невиноста. Пред да осудите некого, треба да знаете дека со ставање на тампон или некоја телесна вежба на жената може да и пукне хименот.

Најдобар секс е оној од порно филмовите
Не, од каде ви е оваа идеја? Најубав секс е помеѓу двајца партнери кои уживаат во сексот, без разлика на секс положбата и колку трае.

5 Митови за сексот

Ако сте во врска самозадоволувањете е исто како и изневерување
НЕ! Време е овој став да се промени. Ако еден од партнерите се самозадоволува кога другиот го нема, тоа не значи дека повеќе не сака да има секс со својот партнер, верувајте дека сеуште сака.

Ако имате секс без кондом и завршите работа „надвор“, шансите за бременост не постојат.
Тоа е најголем мит на кој мора да внимавате. До бременост се доаѓа од семичната течност која се испушта многу рано во сексуалниот однос.

Со кондом подолго трае сексот
Често слушаме и гледаме реклами, како со кондом подолго сме во ерекција и имаме поубав секс, но за жал ова е невистина, бидејќи, не е научно докажано.

Сподели го ова преку:
  • 32
  •  
  •  
  •  
грешка: Содржината е заклучена!