Најубавите верски објекти во светот

Од Австралија до САД и од Бразил до Русија, во различни краишта на светот се наоѓаат едни од најубавите цркви, џамии, храмови и катедрали.

Тие фасцинираат со својата градба, архитектура, а понекогаш и со местото на кое се изградени. Ги освојуваат срцата на сите туристи и фотографи кои направиле прекрасни фотографии со текот на годините и ги споделуваат своите незаборавни моменти со пријателите на социјалните мрежи.

Погледнете ги овие прекрасни фотографии во прилог и уживајте!

Катедрала „St. Jacob“, Инсбрук - Австрија
Катедрала „St. Jacob“, Инсбрук – Австрија
Храм „Таџ Махал“, Агра - Индија
Храм „Таџ Махал“, Агра – Индија
Катедрала „Св. Стефан“ - Виена - Австрија
Катедрала „Св. Стефан“ – Австрија
Катедрала „Christchurch Anglican“, Дарвин - Австралија
Катедрала „Christchurch Anglican“, Дарвин – Австралија
Катедрала „Christchurch“, Њукасл - Англија
Катедрала „Christchurch“, Њукасл – Англија
Катедрала „St. Patrick“, Мелбурн - Австралија
Катедрала „St. Patrick“, Мелбурн – Австралија
Џамија „Сулејман Џамија“, Истанбул - Турција
Џамија „Сулејман Џамија“, Истанбул – Турција
Катедрала „St. Michael & St. Gudula“, Брисел - Белгија
Катедрала „St. Michael & St. Gudula“, Брисел – Белгија
Катедрала „Metropolitana de São Sebastião“, Рио де Женеиро - Бразил
Катедрала „Metropolitana de São Sebastião“, Рио де Женеиро – Бразил
Катедрала „Catedral Metropolitana Nossa Senhora Aparecida“ - Бразил
Катедрала „Catedral Metropolitana Nossa Senhora Aparecida“ – Бразил
Црква „Сан Франциско“, Кастро - Чиле
Црква „Сан Франциско“, Кастро – Чиле
Манастир „Meteora“ - Грција
Манастир „Meteora“ – Грција
Храм „Ангкор Ват“ - Камбоџа
Храм „Ангкор Ват“ – Камбоџа
Црква „Las Lajas“ - Колумбија
Црква „Las Lajas“ – Колумбија
Храм „Dome of the Rock - Qubbat As-Sakhrah“, Ерусалим - Израел
Храм „Dome of the Rock – Qubbat As-Sakhrah“, Ерусалим – Израел
Храм „Temple of Heaven“ - Тибет
Храм „Temple of Heaven“ – Тибет
Храм „Wat Rong Khun - Белиот Храм“ - Тајланд
Храм „Wat Rong Khun – Белиот Храм“ – Тајланд
Храм „Wat Rong Khun - Белиот Храм“ - Тајланд
Храм „Wat Rong Khun – Белиот Храм“ – Тајланд
Храм „Wat Rong Khun - Белиот Храм“ - Тајланд
Храм „Wat Rong Khun – Белиот Храм“ – Тајланд
Катедрала „St. Patrick“, Њујорк - САД
Катедрала „St. Patrick“, Њујорк – САД
Катедрала „Segovia“ - Шпанија
Катедрала „Segovia“ – Шпанија
Катедрала „St. Basil“, Москва - Русија
Катедрала „St. Basil“, Москва – Русија
Катедрала „The Cathedral of the Holy Trinity - Katholische Hofkirche“, Дрезден - Германија
Катедрала „The Cathedral of the Holy Trinity – Katholische Hofkirche“, Дрезден – Германија
Катедрала „Sagrada Família“, Барселона - Шпанија
Катедрала „Sagrada Família“, Барселона – Шпанија
Катедрала „Notre-Dame“, Париз - Франција
Катедрала „Notre-Dame“, Париз – Франција
Сподели го ова преку:
  • 18
  •  
  • 3
  •  
error: Содржината е заклучена!