Дали сте за хедонистички одмор во Италија?

Дали сте за хедонистички одмор во Италија, ако сте за посетете ја Апулија.

Речиси секој што сонува за одмор во Италија, сигурно ја ставил и Апулија, во својата листа. Регионот е во југоисточниот дел на Италија, кој со години  е еден од најубавите разгледници во Италија. Интересни се тука специфичните куќи, бели со кужни плочки и покриви. Овие куќи, исто така се заштитени од УНЕСКО, а ако го посетувате овој град, ќе забележите густа концентрација на овие куќи, кои се заплеткани едни со други и прават многу живописен поглед.

итлаија

Но, Апулија е многу повеќе од овие куќи, кои често ги има на разгледниците од Италија. Кога сте во овој крај, посете го и Бари и Мартина Франка, Бриндизи, Фоџа, Таранто …

Секој од нив има богата и фасцинантна историја. На полуостровот Саленто се наоѓа и преубавиот град, Лече, кој има мешана историја и архитектура од грчка и италијанска.

итлаија

итлаија

Апулија, со повеќе од 60 милиони маслинови дрвја, произведува околу 40% маслиново масло низ Италија, долгиот медитерански брег носи некои од најубавите песочни и карпести плажи, додека внатрешноста на регионот обезбедува непрекинат поглед на зелените низини и ридови каде што се наоѓаат најубавите вили како од бајка. Во многу од овие, вили ќе сакате да останете бар месец дена, да го откриете ова богатство. Па, побрзајте и видете дали имате слободни термини.

итлаија

итлаија

итлаија

итлаија

итлаија

итлаија

итлаија

итлаија

итлаија

Сподели го ова преку:
  • 3
  •  
  •  
  •  
грешка: Содржината е заклучена!