Знаете ли како се поврзани, психопатите и турското – црно кафе

Ако сакате јако горко црно кафе, можеби сте љубител на јаки вкусови или психопат….

Вака барем вели истражувањето, објавено во списанието Апетит,  кој ги истражувале љубителите на црното кафе и ги поврзале со садистичка или психопатската личност. Истражувањето беше спроведено на повеќе од 1.000 возрасни луѓе, од кои беше побарано да кажат каков вкус на храна сакаат. Со ова тие извршиле истражување на личноста, односно кои се нивните карактеристики, особено на оние кои се нарцисти, садисти и психопати.

кафе

Истражувањето беше спроведено на Универзитетот во Инсбрук и покажа дека оние кои сакаат горчлив вкус се поврзани со психопатско однесување. Корелација се појавила меѓу горчлива храна и “секојдневниот садизам”, кои го опишале како задоволство кога другите луѓе чувствуваат болка.

целер

Но, не е само горкото црно кафе, во прашање се и ротквица, целер и тоник. Луѓето кои генерално ги сакаат овие вкусови имаат многу истакнати психопатските карактеристики.

Сподели го ова преку:
  • 25
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!