Загатка – ако сте маж нема шанси да ја решите

Нова интересна загатка, која тврди дека ако сте маж нема шанси да ја решите.

Задачата е многу едноставна – се што треба да направите е да се обидете да ја видите желката меѓу овие шарени листови и гуштери. Меѓутоа, ако сте маж креаторите велат, дека шансата да ја најдете желката се многу мали.

загатка

Фората е во тоа што машкиот и женскиот мозок, не функционираат на ист начин. Жените, поради посебниот начин на работа на нивниот мозок, се многу поуспешни ако работат повеќе работи истовремено.  Додека пак мажите генерално се подобри, ако работат само една работа.

Се разбира, постојат многу фактори кои влијаат на способностите на луѓето, како што се здравјето и менталната состојба, општото образование и слично, што значи дека нема секоја жена од прва да ја најде желката, или дека ни еден маж нема да ја пронајде.

Сепак, статистиките велат дека жените сепак ќе бидат поуспешни во оваа задача.

Подоле можете да го погледнете и решението:

 

 

 

..

 

 

 

Решение:

 

 

загатка

Сподели го ова преку:
  • 31
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk