За што ги користиме паметните телефони

За што ги користиме паметните телефони, последното истражување покажува дека не е за јавување.

Мобилните телефони се нешто што ни е постојано во рака, денес животот неможе да се замисли без памтен телефон. Мобилните телефони денес нудат многу опции, го олеснуваат животот и го прават многу поинтересен.

мобиелн

Последното истражување на компанијата LG, покажува како корисниците на мобилни телефони, повеќе ги користат своите телефони за сликање отколку за јавување. Така да, 87% од испитаниците одговориле дека се фотографираат со својот мобилен телефон барем еднаш неделно, а 82% одговориле дека толку често ја користат и опцијата јавување.

Ова укажува дека повеќе се користи камерата, отколку јавувањата или присуството на социјалните мрежи.

Истражувањата покажале и дека 60%, почесто испраќаат слики наместо текстуални пораки, како би пренеле некоја информација. Во САД, најпопуларни се селфи сликите и сликите на деца, додека во Кореја луѓето најчесто сликаат храна.

мобиелн

Снимањето на видео исто така станува се популарно така да 74% од испитаниците кажале дека повеќе сакаат да снимат видео, наместо фотографија, бидејќи со видео поубаво би ја опишале атмосферата.

Најмногу забелешки испитаниците за камерите изјавиле дека се: тоа што често им излегуваат матни слики, пукање на пиксели кога зумираат и тоа што многу мобилни не ја доловуваат вистинската убавина на сликите направени во природа.

Според последните истражувања, 50% од луѓето за да објават, некоја слика на социјалните мрежи бараат совршен мотив.

Сподели го ова преку:
  • 7
  •  
  •  
  •  
грешка: Содржината е заклучена!