Вискито е најздрав пијалок од сите

За сите љубители на виски имаме одлични вести.

Може насловот ве збунува и не верувате, но докажано е дека е така, а приказната е следна.

Во секое парче мраз, кое го ставаме во пијалок има многу бактерии, незнаме дали знаевте? Едиствен пијалок на светот, кој може да ги уништи сите бактерии е виски. Неможе, ни ракија, ни Кока Кола, ни вотка.

виски

Медицинските истражувања направени од страна на Спрингер, докажаа дека во една коцка мраз која ја зимате од вашиот фрижидер има 31 бактерија. Дел од бактериите кои се наоѓаат во коцката лед се, Pseudomonas, Staphylococcus, Bacillus или Acinetobacter, можеби не ви значат ништо, но ги има во ледот.

Замрзнувањето не ги убива, вотката не ги убива, Кока Колата убива дел од овие бактерии, но само вискито како пијалок ги убива сите.

Не значи дека, овие бактерии ќе ве убијат ако пиете друг  алкохол, наместо виски, но добро е да знаете дека има пијалок кој ако го пиете со коцка мраз, немате никакви бактерии во него.

виски

Сподели го ова преку:
  • 28
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk