Оваа жена го запали интернетот, правила за нејзиниот сопруг

Го шокираше светот, со листата на правила на нејзиниот сопруг.

На нејзиниот сопруг воопшто не му е лесно со ваква сопруга.  Рози од Австралија напиша правилник кој содржи десет точки и ги објави на Facebook и побара од корисниците на социјалната мрежа да бидат искрени со нејзините барања.

Се работи за навистина строги правила кој мора да ги почитува нејзиниот сопруг:

 1. Не смее да има женски пријателки
 2. Мора само да се дружи со мажи кои се во врска, не смее да има другари кои се сингл
 3. Дозволено е да пие алкохол двапати годишно (или помалку) и не треба да се опијани
 4. Неделно мора да работи 50 часа
 5. Може да заборави на излегувања, ако она не е присутна
 6.  Социјалните мрежи се забранети
 7. Не смее да пуши цигари
 8. Забрането му е да игра Playstation или други конзоли
 9. Не смее да гледа порнографија
 10. Секогаш мора да се грижи, куќата да биде чиста

„Напишав повторно правилник, бидејќи ми кажаа дека првиот што го напишав бил премногу строг. Што мислите за ова, ве молам, искрени мислења, бидејќи навистина сакам да знам. Треба да додадам нешто друго – таа ги запраша своите пријатели“

Нејзината листа предизвика вжештена дебата за социјалната мрежа. Многумина и кажаа дека нејзиниот сопруг не и е нејзе роб и така вака никогаш нема да имаат среќен брак.

Некои се трудеа многу да и објаснат што значи бракот, а некои мислат дека она само се шегува со оваа листа. Но, нејзин близок пријател и дал искрен совет, дека веднаш да одат на брачен советник со сопругот и да разговара за своите несигурности.

Сподели го ова преку:
 • 4
 •  
 •  
error: Содржината е заклучена!