Оглас кој го вознемири Балканот

Оглас кој го вознемири Балканот, родители бараат дадилка да им го чува бебето додека спијат.

бебе плаче

Има разни огласи по интернет, но овој на хрватските родители предизвика малку гнев.
Улогата на мајки и татковци е веројатно најтешка работа во светот. Станувате на неколку часа, го храните бебето, менувате пелени, мајките се опоравуваат од раѓање, татковците одат на работа …

Тоа е нормален процес и цела вечер не спиете бидејќи бебето плаче и сака нешто. Затоа овие родители од Хрватска решија да побараат помош па напишаа оглас кој гласи:

„Ние бараме дадилка која повремено ќе го чува бебето во текот на ноќта две недели (на пример, од 23:00 до 7:00 наутро). Бебето станува на секои 2-3 часа. Кога ќе се разбуди, таа треба да го нахрани и да го успие и на крајот да ја промени пелената. Родителите би биле во станот за тоа време, но тие ќе одмараат, односно ќе спијат додека дадилката го чува бебето. ”

бебе плаче

Многу корисници на социјалните мрежи ги критикувале родителите, кој е вашиот став?

Сподели го ова преку:
  • 8
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!