Нејзиниот татко починал кога имала осум години, денес го прочита неговото последно писмо

Нејзиниот татко починал кога имала осум години, денес на незјината свадба го прочитала неговото последно писмо.

Tod Eksel

Оваа млада дама го чекаше изненадувањето на нејзиниот живот за време на нејзината свадба кога го прочита последното писмо од нејзиниот татко.
Тод Ексел почина од рак во 2001 година, кога неговата ќерка Емили имала само осум години. Петнаесет години подоцна, таа својата врска ја круниса со брак.

Емили се омажи за Шајхала Дарбија и за време на нивната венчавка имаше нешто што ќе се сеќава до крајот на својот живот. Таткото, кој знаел дека умира, напишал писмо на својата ќерка, кое го прочита нејзиниот чичко Петар.

“Драга моја ќерко. Ти си моето срце и душа и секогаш ќе бидеш. Ти беше моето сонце во најтешките денови. Ти посакувам, се најдоброто во твојот животот што Бог може да ти го даде. Јас барам од тебе и твојот сопруг да се сакате и да се почитувате меѓусебно. Се надевам дека ќе имате дете што ќе го сакате, како што те сакав. Те сакам, Емили, и знам дека ќе го сакам твојот нов сопруг “, напиша Тод меѓу другото.

Емили и татко и
Емили и татко и

Но, тоа не беше сè, бидејќи тој имал и писмо и за зетот кој никогаш не го запознал.

“Јас нема да можам да бидам блиску до неа и нема да можам да ви поставувам никакви прашања пред да излезете со ќерка ми, да те плашам, дека го држам пиштолот под перницата или да те прашам колку си заинтересиран за неа, но она што можам да направам е да те „прогонувам“ , пишуваше во писмото, по што сите се смееја.

Сподели го ова преку:
  • 40
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk