Неделна загатка, Колку е часот?

Овој саат им прави мака на основношколците, можете ли вие да погодите колку е часот?

саат

Класичен часовник, точно го прикажува времето, но нема ниту бројки, а часовникот е ротиран на неговата стандарна положба. Можете ли врз основа на сказалките да погодите колку е саат? Овој проблем е главна задача на основците во Кина, но дали и вие го знаете одговорот? Решението ви е објаснато во видеото, но пред да го погледнете пробајте прво сами.

Сподели го ова преку:
  • 35
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk