Највисокиот човек во светот

Роден е со нормална висина, но после тоа работите излегле од контрола, на 10 години имал 182 сантиметри.

највисок

Robert Wadlow од САД, е роден 1918 година, бил висок 272 сантиметри и бил највисок човек во светот. Го викале „The Giant of Illinois”  (Џинот од Илиноис) и Нежен и див.

Бил тежок 220 килограми и живеел многу кратко, имал само 22 години кога починал, Починал од инфекции на стапалата. 

Растел многу брзо, како бебе тежел 3,7 килограми, но подоцна работите излегле од контрола. Кога имал шест месеци имал 13 килограми, дупло повеќе од своите врсници.

највисок

Веќе на 10 години бил висок 182 сантиметри и тежел 95 килограми. Лекарите му поставиле дијагноза две години подоцна, кога неговата висина беше веќе над два метра. 

Бил најстар од петте деца, па родителите морале да му шијат посебна облека. Кога пораснал почнал и да заработува од својата висина.

највисок

При крајот од својот живот морал да носи протеза на нозете, тие биле виновни за неговата смртоносна инфекција. Го погребале во ковчек со висина од 3 метра и тежок 500 килограми. 

највисок

Сподели го ова преку:
  • 20
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!