„МекДоналдс“ со прекрасна реклама за божиќните празници

„МекДоналдс“ овој пат не воодушеви со прекрасна реклама за Божиќните празници.

божиќ

Телевизиската кампања на најпознатиот бренд за брза храна „МекДоналдс“, не освои со прекрасната приказна на едно мало девојче. Во рекламата се прикажува едно мало девојче, кое го зема последниот морков од нејзиниот Happy Meal за да го чува за ирвасот на Дедо Мраз. Девојчето цел пат до дома, пази да не го изгуби морковот.

Откако ќе пристигне дома, се фали како го чува морковот за ирвасот на Дедо Мраз. Но, нејзиниот брат го уништува нејзиниот ентузијазам со тоа што и кажува дека Дедо Мраз нема еден ирвас туку многу повеќе. За да ја утешат родителите, ќе мораат да купат уште еден оброк со моркови.

Автор на оваа преслатка Божиќна реклама е Leo Burnett.

Сподели го ова преку:
  •  
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk