Маж ми, ме разбуди од спиење за да ми каже дека неможе повеќе

Девојка ја раскажува својата приказна…

Го сакам многу мојот сопруг во брак сме 5 месеци, а заедно 6 години. Навистина до сега функционираме одлично, се до пред некое време, вака ја започна својата приказна Кејт на Reddit, социјална мрежа на која луѓето си помагаат меѓусебно со совети.

Кејт ја продолжува приказната со тоа дека имале турбулентен период, се преселиле во нова куќа, нејзиниот сопруг ја променил својата работа, па од тогаш станал нервозен. Секојдневно го прашував дали навистина тоа е само проблемот, но тој се вадеше со Да. Се до една вечер, кога со солзи во очите ме разбуди од спиење, го прашав што му е? Тој ми одговори, те молам направи нешто, со твоето лице, направи Ботокс, веќе неможам да те гледам.

Се стаписав, јас имам само 31 година, ако јас сега на него му изгледам старо и непривлечна, што ќе биде кога ќе имам 50 години. Јас сакам да стареам, нормално, секоја моја пора, брчка на лицето е моја, јас сум нормална жена не сум пластична холивудска ѕвезда. Како да размислувам за иднината со овој сопруг, што ми вели дека не му е убаво кога ќе ме погледне, а размислувавме за деца.

Оваа приказна доби милиони коментари и поддршка од многу корисници на социјалната мрежа. Ја советуваа дека треба да го остави, дека ако некого сакате, го сакате каков и да е за цел живот, не е најважен фактор надворешниот изглед. Неможе никој да те присили, што да правиш со твоето тело, неможе и нема право да те натера на нешто што не сакаш. Ма ова е одвратно, беа само дел од коментарите на луѓето.

Сподели го ова преку:
  • 5
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!