Математички тест

Можете ли да го решите овој математички тест, 89 % од возрасните неможат.

Викенд е време за малку вежбање на мозокот, овој пат се одлучивме за математички задачи. Навидум се лесни и едноставни, но според статистиките 89% од луѓето неможат, да го решат цел тест без да згрешат ни едно прашање, па можете да пробате. Некој задачи имаат и опции. Се разбира на крај го имате и решението, но прво пробајте сами.

1 Задача

2 Задача

задача

Одгворот е

a) 2

b) 3

c) ниеден

3 Задача

задача

Одгворот е

a) 2

b) 3

c) ниеден

4 Задача

задача

5 Задача

6 Задача

задача

7 Задача

задача

Колку погодивте, ако ги погодивте сите честитки, пратете ги на блиска особа и видете кој е попаметен. Ако сакате да си ги проверите одговорите дали ви се точни поделе ги имате резултатите на сите седум задачи.

 

Решение:

.

.

.

.

.

.

.

Решението на првата задача е :

2

Решението на втората задача е :

ниедно

Решението на третата задача е :

2

Решението на четвртата задача е :

20

Решението на петта задача е :

0

Решението на шеста задача е :

30

Решението на седмата задача е :

200

Сподели го ова преку:
  • 5
  •  
  •  
  •  
грешка: Содржината е заклучена!