Логичка задача, костими за капење

Една интересна логичка задача, со девојки кои купуваат костими за капење.

Логичките задачи се навистина интересни, па луѓето обожаваат да решаваат. Денес ви нудиме една многу интересна задача. Станува збор за три другарки кои решаваат да купат костими за капење, вашата цел е да погодите која боја ја одбрале, бидејќи доаѓа лето оваа задача е навистина интересна.

Задачата гласи;

Три најдобри другарки  Ана, Хана и Дора отидоа на шопинг да купат нови костими за капење, за летнава сезона. Бидејќи сите три се прибирливи, долго време ги бараа своите костими, пробуваа разни модели, на крај секоја од нив си купи костум за капење со нејзината омилена боја. Можете ли да погодите какви костуми купија, која им е омилена боја според распоредот на купување:

1. Ни Хана ниту Ана не купиле розев костим за капење

1 Таа што прва заврши со купување сака жолта боја

3 Хана не беше втора

4 Белата боја ја сака таа што последна заврши со купувањето, а не е Ана

Задачата воопшто не е тешка само треба концентрација, се разбира подоле го имате и решението.

 

Решение:

.

.

.

.

.

.

1 Ана жолта

2 Дора розева

3 Хана бела

Сподели го ова преку:
  • 13
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk