Колку во просек и треба на жената да остане бремена

Колку во просек и треба на жената за да остане бремена, го знаете ли тој чудесен број?

бременост

Како и да е патот да останете бремени и не така лесен. Со ова сигурно не би се сложиле паровите, кои им требало само еден пат и добиле позитивни резулатати, но во принцип тие се многу ретки.

Но сепак мора да постои некој просек. Па ако ги земеме во предвид последните анкети, не само што ќе го добиеме просекот туку и точниот број.

78 пати, односно 158 дена или 6 месеци. Толку пати треба да имате секс, за да забремените, планирано и да имате две цртички на тестот.

бременсот

Имено, ChannelMum.com, порталот за млади родители, одлучил да направи испитување на 1,194 родители со цел да дојде до овие резултати. Исто така дојдоа и до просек дека паровите имаат секс до 13 пати месечно.  Судејќи според признанијата на веб-страницата, овој тип на секс многу се разликува од оној каде што не планирате бебе. Многу парови стануваат анксиозни со самата помисла на бебе, за 18% од родителите сексот бил само обврска. Останатите 43 проценти чувствуваа притисок и страв дека нема да добијат бебе.

“Овој процес може да биде забавен, но и доста тешок, стресен и често неуспешен, па додека се фокусирате на вашето идно бебе, важно е да не се заборавите и да уживате”, советува Siobhan Freegard, основач на порталот.

бременсот

Сподели го ова преку:
  • 40
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!