Која снегулка не припаѓа на сликата

Една од овие снекулки не припаѓа на сликата.

За да ви започне убаво работнава недела, ние ви нудиме една интересна загатка да ве расони. Снегот го најавуваат дека ќе падне неделава, па затоа одбравме загатка со снегулки. На прв поглед на сликата ќе видите дека сите снегулки се потполно исти. Но една од нив се разликува од другите. Ваша задача е да погодите која е таа. Подоле го имате и одговорот но прво пробајте се разбира сами.

Имате 10 снегулки која не припаѓа на сликата подоле?

загатка

Дали ја најдовте која е или ви треба помош?

 

снегулка

 

Снегулка која не припаѓа на сликата е снегулката со број….

 

 

 

со бројот 6!

Она едиствено на средината има ѕвезда со шест кракови, додека другите имаат пет кракови.

Се надеваме дека сами погодивте!

Сподели го ова преку:
  • 19
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!