Кој е крадецот логичка задача

Нова логичка задача ваша цел е да откриете кој е крадецот?

Велат дека тие што се премногу паметни се малку и луди. За вас имаме интересна задача да откриете крадец во супермаркет. Оваа задача навидум лесна, неможе да ја реши баш секој. Дури 80 проценти од луѓето неможат да го погодат крадецот ако сте во тие 20 проценти што можат, тогаш сте гениј.

Задачата гласи:

Во познат супермаркет се случиле три кражби, во јануари, април и јуни. Сигурносните камери на супермаркетот го забележале ова:

задача

задача

Обезбедувањето, откако убаво ги видел сите три слики, наеднаш заприметил еден детаљ и се му станало јасно. Што видел, можете ли да погодите кој е крадецот?

 

 

Решение:

.

.

.

.

.

 

 

Крадецот е бремената жена. Човекот кој работи во обезбедувањето приметил дека, она и во јануари и во април и во јуни изгледа како да е 6 или 7 месец бремена.

Сподели го ова преку:
  • 14
  •  
  •  
  •  
грешка: Содржината е заклучена!