Калуѓерка ќе рапува пред папата Франсис

Калуѓерката Марија Валентина од Колумбија денес ќе има настап на официјалната посета на папата Френсис, а за разлика од останатите калуѓерки кои пеат црковни песни, Марија се осмели да рапува.

Таа сама го напишала текстот, а за рап се одлучила бидејќи го сакала тој тип на музика уште од мали нозе. „Зборовите полесно остануваат во глава, а кога содржината е вистинита како онаа за Христос, тогаш меморијата е длабока“, рече Марија, која припаѓа во редовите на Евхаристички комуникатори на Небесениот Отец.

„Ние го правиме она што го ни го посочува папата – да се забавуваме, да бидеме заедница, да допреме до сиромашните и да бидеме скромни, а кој е подобар начин да се направи тоа од музиката?“ рече таа.

Сподели го ова преку:
  •  
  •  
  •  
  •  

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk