Како се пие пиво низ светот

Како правилно да пиете пиво во странство.

Во зависност во која земја ќе отиде на патување, во секоја држава постојат правила за здравица, особено кога станува збор за пиво. Прочитајте ги правилата во овие 8 држави и уживајте во пиењето пиво.

пиво

Гермаинија:

Морате со секого да се чукнете со чашата и најважно е да ги гледате луѓето во очи додека наздравувате. “Prost!” или кај нас живели.

Унгарија:

Во, Унагрија пак никогаш не наздравувајте со чукање на чашите, бидејќи кај нив тоа може да биде навредливо. “Egészségére!

Ерменија

Шишето со пиво во Ерменија се дели со сите, а особата која ја добива последната капка од пивото, купува следно шише. А ако сте вие личноста која точи, наточите си прво на себе и  направите им услуга на своите пријатели. “Gen-ots-it!

пиво

Бразил

Нарачувате големо шише, но го пиете во помали чаши. Пивото би требало да остане ладно, но и делува забавно. “Saúde!

Кина

Чукнете се со чашите, но држете ја својата чаша подуле од домаќинот, тука ова се смета како знак на почит. “Gan-bei!

Јапонија

Точите пиво на пријателите, но никогаш не си точите прво на себе (без грижа вашата чаша нема да остане празна). “Kanpie!

пиво

Ирска

Платете рунда пиво за сите пријатели, а услугата ќе ви биде возвратена. “Slàinte!

САД

Одржете здравица на специјален гостин, а потоа наздравете со сите. “Cheers!

Сподели го ова преку:
  • 10
  •  
  •  
  •  
грешка: Содржината е заклучена!