Каде се крие затвореникот?

Каде се крие затвореникот , кој само што избегал од затвор? Гениј, може ова да го погоди за 10 секунди.

Бил Гејтс ја решил оваа загатката за 20 секунди.
Студентите на Универзитетот Харвард ја решаваат за 40 секунди.
Ако го погодите одговорот за две минути, спаѓате во групата од 15 % луѓе во светот.
75% од луѓето не го знаат одговорот.

Погледнете ја убаво сликата и видете во која група на луѓе сте, можеби сте гениј?

затвореник

 

 

 

 

 

 

 

Решение:

Во куќата А, автомобилот е свртен така што најбрзо би можел да избега во случај на опасност.

 

Сподели го ова преку:
  • 20
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!