Каде најчесто се запознаваат брачните партнери

Најновото истражување, покажува каде најчесто се запознаваат брачните партнери и ако мислите дека времињата се смениле, ќе се изненадите од фактите.

брак

Љубов на прв поглед се уште постои, но денес е актуелен интернетот и вистинската љубов ја има насекаде, велат од порталот за венчавки The Knot. Овој портал направи големо истражување, на 14.000 нови брачни партнери, во Америка и дознава како тие се запознале.

брак

Најмногу парови се запознале преку пријатели дури 17 %, што значи дека овој метод е се уште најактуелен. Пријател си е пријател!

15% од испитаниците се запознале на факултет, се заљубиле и решиле да се венчаат, а 12% се запознале на работа.

брак

14% се запознале на специјални страници, за запознавање на партнер, но не на друштвени мрежи.

Преку Facebook, Instagram и Snapchat се запознале само 2% од брачните парови.

брак

The Knot исто така открива како мажите ги побаруваат своите девојки за жени и дека најчесто е тоа преку разговор, само еден од три пара клекнува на земја и на роматичен начин ја бара раката на својата девојка.

Сподели го ова преку:
  • 29
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk