Johnnie Walker го слави празникот на жената 8 март

Johnnie Walker го слави празникот на жената 8 март, со посебна серија на виски.

Компанијата на Johnnie Walker, мисли на сите дами, па затоа реши во нивна чест да извади посебна серија на виски. Името на вискито е Jane Walker и тоа од серија Black Label и прв пат од своето постоење, ќе направат шише, кое ќе биде уркас за секоја жена. Како што можете да видите и за прв пат, на шишето на логото има жена.

виски

Сопствениците на компанија се познати како борци за правата на жените, па поради таа причина сопствениците на  Johnnie Walker , 50 % од продажбата на шишњата во април, ќе ги донираат во хуманитарни акции за жените. Браво за нив!

Во продажба ќе се пуштат 250.000 шишиња, а по еден долар од продажбата на секое шише ќе го донираат во организациите кои се борат за женските права, како што се “Monumental Women” и “She Should Run”.

Вискито ќе излезе во продажба од понеделник, а едно шише ќе чини 34 долари.

Сподели го ова преку:
  • 24
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk