Графит кој ги претставува бегалците во Франција

Француските уметници Ела и Питр, нацртаа графит со кој асоцираат на сериозноста на глобалната бегалска криза, Ле Науфраг де Биенвен. Огромниот графит (мурал) има должина повеќе од 47 метри и ја зафаќа целата должина на браната на Ла Вала-Ен Гиер, Рона-Алпи, Франција.

За да биде финализиран проектот им требале околу 10 дена. Секогаш во своите дела (графитите) се занимаваат со социјално загрозените групи, како што се старите лица и бездомниците и ги поставуваат на видливи места. Изборот, ова да биде на брана може да се толкува како зголеменото движење на луѓето, оставајќи ја Африка по преминувањето на Медитеранот.

Сподели го ова преку:
  • 1
  •  
  •  
  •  

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk