Факти за Хитлер кои можеби не ги знаете

Адолф Хитлер, е човекот кој сите го знаат по неговата нацистичка идеологија. Сигурно сте учеле за него и сте читале многу работи, но овие факти можеби и не ги знаете.

Хитлер и жени

Еврејка
Можеби звучи неверојатно, но во училиште бил доста страмежлив, а на таа возраст, Адолф Хилер, се заљубил во девојче со еврејско потекло. Како таков, повлечен и срамежлив, еврејката го игнорирала и не сакала да се дружи со него. Така што, многу психолози веруваат дека токму тоа девојче е причината што Хитлер многу ги мразел Евреите.

Хитлер налутен

Стомачни проблеми
Многу се плашел некој да не дознае за неговата сериозна болест, па затоа Хитлер, во еден период пиел и по 28 различни лекови, со цел да ги смири стомачните проблеми кои му предизвикувале дијареа, многу гасови и стомачни грчеви за да може да продолжи со секојдневните обврски.

Хитлер налутен - 2

Еден тестис
За време на првата светска војна, Хитлер бил тешко ранет во пределот на препоните. Веднаш потоа, бил префрлен во медицински центар каде при оперативен зафат му бил отстранет едниот тестис.

Свештеници со поздравот на Адолф Хитлер

Свештеник
Кога имал 4 години, играјќи, паднал во езеро каде за малку и ќе го изгубел животот. Хитлер бил спасен од некој свештеник да не се удави и да не замрзне, а сето ова многу влијаело на неговиот живот. Поради тоа, Хитлер сакал и тој да стане свештеник. Но, подоцна одлучил да не му служи на Бога, туку тој да стане Бог.

Хитлер со жени

Жени
Адолф Хитлер, немал никаков проблем со жените, многу извори тврдат дека дури и премногу слободно се однесувал. Кога ќе запознаел некоја жена, веднаш без ни малку страм ја факал за нејзините интимни делови.

Хитлер - Ручек - Јадење - Гозба

Вегетаријанец
Хитлер бил голем љубител на животните и од жал кон нив не сакал никогаш да јаде месо, така што тој се класифицира како вегетаријанец.

Адолф Хитлер

Антипушач
Иако пушел премногу цигари во младоста, во периодот кога дошол на власт престанал со пушењето и строго забранувал да се пуши цигара во негово присуство.

Адолф Хитлер во автомобил Мерцедес

Возач
Адолф Хитлер бил катастрофален возач, односно, никогаш не научил да вози автомобил. Затоа, каде и да одел, со него бил неговиот личен шофер.

Сподели го ова преку:
  • 28
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!