Dame Tu Cosita музички предизвик

Нов музички предизвик, Dame Tu Cosita.

Dame Tu Cosita, е онлине социјален музички предизвик.  Корисниците на апликацијата Muical.ly, се обидуваат да го повторат танцот на зелениот вонземјанин.

Се започнала на 16-ти октомври 2017 година, корисник на ArtNoux, поставил видео од зелен вонземјанин по име Попој, танцувајќи на ремиксот на песната “Dame Tu Cosita” од Ел Чомбо. Постот го виделе, повеќе од 5.400 пати за пет месеци.

предизвик

Неколку мееци подоцна, на 2-ри февруари, корисникот на YouTube, Kuki Graph го прикачил видеото на YouTube мрежата.  Видеото за два месеци било видено повеќе од 13 милиони пати.

Веќе наредниот ден друг корисник на YouTube постави видео, со човек како ги имитира чекорите на вонземјанинот. Ова видео стана, хит и многу луѓе решија да го следат неговиот пример. Денес секојдневно се прикачуваат видеа, од луѓе кои играат на песнава и ги повторуваат чекорите.

Навистина забавно, може да се приклучите и вие на овој предизвик.

 

Сподели го ова преку:
  • 9
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk