Дали се посреќни паровите со деца или без?

Интересно истражување, кое открива кои парови се посреќни.

Судејќи според едно истражување, паровите кои немаат деца, се многу посреќни од паровите кои имаат деца. Имено испитаниците кои немаат деца, ја демострираа својата врска, како вистинско уживање, взаемно почитување и премногу интимни моменти заедно, се разбира дека сето ова им дозволува ситуацијата во која се наоѓаат бидејќи нема штрекнување и некој да им галами.

parovi

„Затоа, не заштедуваат на комплименти, но воедно не штедат на ништо, дури ни на банални работи.“ сугерира терапевтот на Мишел Генон.

Меѓутоа, бројни други студии откриваат дека паровите со деца, се чувствуваат поуспешни и посреќни, но имаат поинакви приоритети во животот отколку луѓето кои немаат деца!

Сподели го ова преку:
  • 6
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk