Дадилката од пеколот е осудена доживотно

По шест години судење, дадилката од пеколот е осудена доживотно.

Поранешна дадилка од Њујорк, е осудена доживотно, откако уби две дечиња, бодејќи ги со нож. По, шест години судење, Ортега (56 годишна), доби доживотна казна, без право на жалба.

„Таа е виновна и е зло, опасна е, и е нарцис“ беа зборовите на таткото на судењето. Заврши со зборовите дека треба да умре, во метален кафез.

дадилка

Дадилката неколку пати, кажа дека и било жал за се што се случило, таа збореше на шпански. „Не сакам никој да помине низ ова, мене многу мие жал се надевам дека Бог и двете мали дечиња ќе ми простат, жал ми е и што , моето семејство не ве извести на време дека не сум добро.“

Да се потсетиме, сево ова се случи на 25 октомври 2012 година, кога мајката си дошла дома, ги нашла двете деца избодени во када, полна со крв. До нив, стоела дадилката која сакала да се обеси до нив, но не успеала и преживеала.

Дадилката ја призна вината, но се кае, бидејќи во моментот кога ги убила децата не била она, но додека била во притвор одбивала лекови.

Ортега е од Доминиканската Република, била мирна и фина жена. На семејството им била одлична, ја сакале децата, чистела ги слушала сите наредби од газдите, никогаш не побара ни покачување на платата. На децата им зборела на шпански, а тоа многу му се допаѓало на семејството, бидејќи учеле, нов јазик и култура.

дадилка

Семејството Крим се венчале, 2012година, два дена биле во Доминиканската Република кај семејството на Ортега, а неа ја препорачала нејзината сестра која била дадилка исто, а документите ги фалсификувале.

Сподели го ова преку:
  • 14
  •  
  •  
  •  
грешка: Содржината е заклучена!