Четири професии кои најмногу го загрозуваат бракот

Статистичките податоци покажуваат дека работното време, стресот, одвоеноста и работното опкружување се клучни да некој брак пропадне.

Според податоците на американскиот статистичар Натан Јау, кој ги објави резултатите од истражувањето врз основа на петгодишни податоци од националното биро за статистика во САД. Истражувањето на Јау покажаа, дека некои професии се особено опасни за одржување на бракот и односите, а четири професии се искачија на врвот.

разводи

На прво место се бармени или келнери чии дури 52,7 проценти, на овие лица бракот не им успева. Истражувањето покажа дека главната причина зошто бракот на келнерот и шанкер не успева е работното време и околината. Имено, оние кои се во врска со лице кое ја има оваа професија, често неговото работно време е навечер. Па најчесто тие навечер се сами без својот партнер. Покрај тоа, ова е работата која носи бројни контакти со други луѓе, често под дејство на алкохол, што може да резултира со прељуба.

разводи

На второ место според статистичките податоци на САД, се наоѓаат стјуардите и стјуардесите, од кои 50,5 проценти од врските доживуваат колапс. Најголемата причина е што стјуардите и стјуардесите многу време поминуваат во патување, така што нивните партнери неможат да издржат да се толку разделени.

разводи

Дури 50,1 проценти од разводи им припаѓаат на градежните работници. Разделбата се должи на голема физичка исцрпеност, што често влијае на психата на поединци, и недостаток на комуникациски и квалитетни односи меѓу партнерите.

разводи

На четвртото место, професии кои се најопасни за врските и браковите, малку изненадувачки, но тоа се луѓето кои работат во телефонски центри (call center).

Луѓето што работат таму на другата страна на линијата честопати имаат луѓе кои се негативно настроени и чии жалби постојано ги слушаат и ги доведуваат нивните фрустрации дома, што резултира со 49,7 проценти на разводи.

Сподели го ова преку:
  • 9
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!