VW Буба од 544 коњи

Ви ја преставуваме VW Буба од 544 коњи.

Кога помисливме дека автомобилот марка Буба, веќе нема со што да не изненади, се случи ова и почнуваме од почеток. За ова се заслужни тимот на Андрети Раликрос, кој го спреми  Volkswagen Beetle “Bubu за трка, за да може да се натпреварува за натпреварите на Red Bull GRC. Како што кажува и самото име, лично Мајкл Андрети ќе го вози овој автомобил на трки.

буба

Бубата има 1.6 турбо мотор со многу добар систем за ладење со кој ќе испорача 544 коњи. Забрзување до 100? Само 2,1 секунди, што е повеќе од доволно за да ве прилепи за седиште. Има секвенцијален пренос со шест брзини со неизбежен погон на сите тркала.

Сето ова се чини дека е повеќе од доволно за трка, плус автомобилот и одлично изгледа.

Сподели го ова преку:
  • 12
  •  
  •  
  •  
грешка: Содржината е заклучена!