Лудото искачување на Кен Блок на планината Пајкс Пик

Легендарното искачување на планината Пајкс Пик има многу интересно и суштинско значење за сите љубители на автомобилите во Америка.

Имено, „The Pikes Peak International Hill Climb“ е втората најстара моторна трка во американската историја! Патеката е долга 12,42 милји, односно, 19.98 километри, има 156 свиоци и завршува на врвот на планината Пајкс Пик на 4,302 метри надморска висина!

Сè се одвивало како што треба, благодарение на тоа што Рели возачот Кен Блок имал добар спонзор, односно Toyo!

Гумите, премногу лесно се трошат на оваа стаза и ако се земе во предвид комбинацијата со „Hoonicorn Mustang RTR V2“ од 1400 коњски сили, кој сега има помоќен „twin turbo“ мотор и работи на Метанол, ќе добиете одлично возење и уште подобро видео. Уживајте!

Сподели го ова преку:
  • 7
  •  
  •  
  •  
грешка: Содржината е заклучена!