Германската тјунинг компанија „Performmaster“ се претстави со Mercedes AMG – GT63 S 4-Door Coupe

Германската тјунинг компанија „Performmaster“ го нуди одговорот на Мерцедес за „Porsche Panamera“ кој за брзина од 0 до 100 километри на час развива за 2.9 секунди.


Во „Performmaster“ овие денови се одбележуваат 31 година од почетокот на доработките за Мерцедес автомобилите кои предходно поминуваат низ рацете на AMG. Поради тоа за 31 клиент подготвија своја верзија на Мерцедес четворосед кој е заснован на најснажната верзија на „AMG – GT63 S 4-Door Coupe“.

Performmaster - Mercedes AMG GT63 S 4-Door Coupe

Позади каросеријата на која нема посебни промени на 4-литарскиот AMG biturbo V8 мотор, кој во овој случај, наместо стандардните 639 коњски сили и 900 Nm највисок вртежен момент, нуди повеќе од 740 коњски сили и повеќе од 1.000 Nm највисок вртежен момент.

Со новите бројки „GT63 S 4-Door Coupe“ кој за брзина од 0 до 100 km/h развива за 2.9 секунди. Тоа значи дека 0,3 секунди е побрз од стандардниот модел и 0,5 секунди побрз од најснажниот модел на хибридниот „Porche Panamera“, а во „Performmaster“ одлучија, поради долготрајноста на гумите, максималната брзина и во овој случај да изнесува 315 километри на час.

Да напоменеме дека 700 килограми полесниот двосед на „Ferrari 488 Pista“ кој со 720 коњски сили, за брзина од 0 до 100 km/h развива за 2,85 секунди, тогаш можеме лесно да кажеме дека овој модел на „Mercedes AMG“ во „Performmaster“ магично го изработија и резултатите се фасцинантни.

Mercedes AMG - GT63 S 4-Door Coupe

Mercedes AMG - GT63 S 4-Door Coupe

Mercedes AMG - GT63 S 4-Door Coupe

Mercedes AMG - GT63 S 4-Door Coupe

Mercedes AMG - GT63 S 4-Door Coupe

Mercedes AMG - GT63 S 4-Door Coupe

Mercedes AMG - GT63 S 4-Door Coupe

Mercedes AMG - GT63 S 4-Door Coupe

Mercedes AMG - GT63 S 4-Door Coupe

Mercedes AMG - GT63 S 4-Door Coupe

Сподели го ова преку:
  • 17
  •  
  • 1
  •  
error: Содржината е заклучена!