Ураганот Флоренс ги зема правите жртви меѓу нив е и бебе

Ураганот Флоренс, ги зема првите жртви, меѓу нив се и мајка и новороденче.

Американците предупредуваат, дека ураганот Флоренс, може да земе многу жртви. Според последните информации до сега усмртил, 4 лица меѓу кои се и мајка и бебе. Дрво паднало врз нив и ги усмртило, таткото е пренесен во ургентен центар. Тие се обиделе да влезат во својот автомобил, за да избегаат, но за жал не успеаа.

Пола милион жители, се без струја, како последица од најстрашниот ураган во источниот дел на САД. Ураганот навлегува и во внатрешноста на државата, а максималната брзина на ветерот е 100 километри на час.

Ураганот ја губи моќта како што се доближува до Северна и Јужна Каролина, но сепак американците предупредуваат дека ќе однесе голем број жртви и постои ризик од катастрофална поплава. Посебен проблем се луѓето кои крадат, по куќите каде што лицата се евакуирани. Освен мајката и бебето, починала и една жена. Таа починала откако и се поплавила куќата, но на неа и се слошило и неможела да избега.

Четврта жртва е маж кој се обидел да го вклучи генераторот за струја, иако биле предупредени да ги исклучат сите апарати.

Сподели го ова преку:
  • 6
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk