Документарен филм за Џовани Ањели

Нов документарен филм за животот на Џовани Ањели, сопственикот на Фиат.

фиат

Џани Ањели живел бесконечно елегантен и фасцинантен живот, познат по својот извонреден вкус и животот на playboy маж. Животот негов бил се што посакува еден маж, секс, скапи автомобили и спорт. Сите жени беа вљубени во него, а секој маж сакаше да биде како него, им беше идол. Како лидер на Фиат “контролирал”  4,4% од БДП во Италија, вработил 3,1% работна сила, накратко – бил најбогат човек во модерната Италијанска историја. Беше крал во Италија.

Новиот HBO документарец го претставува негов живот и сигурно ќе биде интересен и инспиративен. Па така да не го пропуштајте на 18. декември!

Сподели го ова преку:
  • 13
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk