Второродените деца имаат шанси да станат криминалци

Второто роденото дете, има голема шанса да стане криминалец според најновите истражувања.

пиштол

Проблематичната природа на овие деца, може да биде резулатат на тоа што нивните родители им посветуваат помалку внимание за разлика од првородените деца, покажуваат истражувањата во  САД, Данска и Финска.

Кое дете сте родени по ред може многу да открие за вашиот карактер, здравје, а денес и тоа дали имате шанси да станете криминалец.
Според една студија од Технолошкиот институт во Масачусетс во САД, момчињата родени како второ дете во семејството се со поголема веројатност да бидат проблематични (во споредба со нивниот постар брат или сестра). Слични резултати се добиени од експерти од Данска и Финска.

Бидејќи тие се можеби повеќе проблематични, тие се со поголема веројатност да станат криминалци.

пиштол

Нивната проблематика во голема мера не е поврзана со здравјето или образованието. Всушност, според некои студии, децата што се родени како втори обично се поздрави. Тие имале исто образование.

Проблематичната природа може да биде резултат на тоа што на децата им се посветува помалку внимание од страна на родителите. Освен тоа, првороденото не се натпреварувало во најраното детство, додека не е таков случајот со подоцна родени деца – секогаш имале брат или сестра, а вниманието на родителот никогаш не се фокусирало само на нив, се вели во студијата.

Сепак, самите експерти признаваат дека се потребни повеќе истражувања за да се најдат други фактори кои влијаат, освен родителското влијание.

Сподели го ова преку:
  • 55
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk