Овие пет храбри кучиња спасиле детски животи

Кучињата се најдобри пријатели на децата, петте храбри кучиња кои спасиле детски животи.

Кучето кое пронајде дете кое лежеше голо и само

Едно мало куче по име Пинут е заслужено за спасување на животот на три годишно дете, кое било напуштено и лежело само и голо, на ниските температури. Упорниот пуч, кој беше посвоен од Шинтер (засолниште), лаеше и трчаше низ куќата, додека еден од нејзините сопственици ја отвори вратата и ја пуштило надвор. Пинут потоа истрчала до девојчето што трепери на ладното, позади куќичката на кучето. “Кога пристигна брзата помош и полицијата, мало девојче можеше да каже само едно -” куче “, пишува во писмото, кое сопственикот го напишал за засолништето од каде беше земено кучето.

Кучето што направило момчето сигурно да се чувствува во својата кожа

Едно 8-годишно момче од Арканзас, има ретка болест, што предизвикува да му се менува бојата на кожата. Детето било многу несреќно, се додека не пронашло куче кое ја имало истата болест. „Кога го видовме веднаш го земавме“ изјави мајката на детето. „Од тогаш мојот син е среќен, тоа беше најубав подарок што можам некогаш да му го дадам“ изјавила мајката Стефани Адок.

Кучето кое умре спасувајќи девојче од пожар

Миленикот на ова семејство кучето, ја направи последната жртва за нејзиното семејство. Таа го спаси 8 месечното бебе од пожар. Пожарникарите ја нашле мртва како лежи врз бебето, кое го спасило. Бебето поминало само со неколку изгореници. “Тој остана со неа цело време во спалната соба и не се симна по скалите да се спаси“, раскажува мајката на 8 месечното бебе.

Кучето кое спаси тинејџер од смрт

4-годишно куче по име Сако, го прогласија за херојот во својот град откако спаси 16 годишно дете. Тој заедно со својот сопственик, имале сообраќајна несреќа во Канада и излетале од патот. Сако останал цело време со тинејџерот, го греел да не замрзне, го влечел до река за да се напие вода и го бранел од волци 40 часа додека да ги спасат.

куче

Кучето кое го спаси девојчето од змија

Двегодишниот германски овчар од Флорида, Хаус, со часови лежел врз девојче да го спаси од отровна змија. Ова куче било посвоено од Шинтер (засолниште). Змијата го каснала кучето три пати. Девојчето беше спасено без никакви повреди, додека кучето имало оштетување на бубрезите.„Тој беше тука за мојата ќерка, тој лежеше меѓу неа и змијата само да ја спаси“  изјави мајката на девојчето, Доња Делука.

Сподели го ова преку:
  • 63
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!