Lol, Facebook се труди да ги задржи младите корисници

Facebook губи многу корисници на нивната социјална мрежа

Младите корисници на Facebook, се почесто ја напуштаат социјална мрежа и се повеќе се актуелни на новите социјални мрежи Snapchat, TikTok и слични на нив. Facebook се обиде на неколку начини да ги придобие корисниците на Snapchat што на својата мрежа направи да можат да се прават фотографии како оние на нивниот конкурент. Но, за жал овој обид беше неуспешен, па не успеа да ги задржи младите.

Поради ова, Facebook прави нов сервис за младите наречен Lol, кој воглавно ќе биде сервис со забавна содржина. Тука ќе се поставуваат најинтересните кратки видеа и gif анимациии. Моментално овој сервис е на тест кај средношколците во САД.

Дали ќе биде успешен овој проект зависи од нив, дали Facebook ќе го лансира во својата мрежа или ќе направи нова своја апликација останува да почекаме.

Сподели го ова преку:
  • 1
  •  
  •  
  •  
грешка: Содржината е заклучена!