Скара за која сите зборуваат

Погледнете како од лименка да направите скара, оваа скара стана виртуелна.

Дојде топлото време, а со тоа и сезоната на скара. Ако немате двор или голем балкон за скара, ние ви ја преставуваме најмалата скара направена од лименка, која можете да ја направите уште денес.

Предупредување! Бидејќи не сме ја тестиравме скарата, ние не сме одговорни за можните последици.

скара

Потребен материјал:

Една алуминиумска лименка
Водоотпорен маркер
Ножици
Бормашина
4 големи завртки
4 мали завртки
шарки
Мал држач
Жица
Дрво јаглен

Обележете ја средината на лименката (вертикално) со маркерот и пресечете ја на два еднакви делови со ножиците.

скара

На долната половина од лименката, направете 4 дупки, потоа користете 8 шестоаголни навртки и 4 големи завртки за да ја направите “ногата” на скарата.

Прицврстете ја горната и долната страна на конзервата користејќи шарка, 4 помали завртки и 4 хексагонални навртки, а потоа направете решетки на скарата.

скара

Ставете малку јаглен, запалете го со запалка, почекајте малку да се загрее и потоа ставете го место.

Сподели го ова преку:
  • 22
  •  
  •  
  •  
грешка: Содржината е заклучена!